Пастор Станимир Танев е роден в гр. Сливен, България. На единадесет години той приема Исус Христос като личен Спасител. След години на израстване в църквата в родния му град, той посвещава живота си в служение на Евангелието. Бог му разкрива силата на поклонение чрез музика. С малка музикална група от църквата, той започва да пътува и служи на Божието царство в България.

През юни 1991 г., той е поканен да учи музика и мисионерство в Института Христос за нациите – Далас, САЩ. След дипломирането си, продължава образованието си в Югозападните асамблеи на Божия университет в Уотсахачис, Тексас.

В началото на 1995 г., е поканен да работи с българските имигранти в Чикаго. При пристигането си в Чикаго започва упорита работа с малка група християни. През есента на 1996 г. е регистрирана Първата българска евангелска църква в Дез Плейнс, Илиной, на която той става пастор.

Днес той е пастор на Българска Евангелска Църква “Нов Живот”. Станимир е женен за Ваня и те имат две прекрасни деца, дар  от Господа – Никол и Даниел. В момента те живеят в Дез Плейнс.

Контакти/Местоположение

Телефон: (630) 217-7544
Телефон: (847) 630-5546
Имейл адрес: info@bgnewlife.org

Календар/Събития
bg_BGBG