Напоследък има интересна тенденция в Холивуд да правят екшън филми, в които главната роля да е жена.  И независимо колко забавен да е сюжета, в края на деня нещо не се връзва. Реалността е, че 60 килограма жена не би могла да се справи в ръкопашен бой с дозина 90 килограмови мъже, колкото и да ни се иска. Можем да обвиним законите на физиката за това.  Въпреки всичко, културата, в която живеем твърди, че няма разлика между мъжете и жените, и че това, на което единия пол е способен, другия може да се справи еднакво добре като него. Това, на което обаче не обръщаме внимание са непредсказуеми последствия от изопачаването на истината. Ако настояваме пред младото поколение, че жените са силни както мъжете, каква би била тяхната реакция, в момент на реална ситуация, където жена е физически атакувана. Дали този млад мъж няма да си обърне гърба, защото е гледал много филми, и в училище са му втълпявали, че е форма на дискриминация да считаш другия пол за по-слаб? Дали не окуражаваме или улесняваме насилието спрямо жените благодарение на тези прогресивни идеи, че няма разлика между половете и жените нямат нужда от мъжете?

Като християни ние винаги трябва да сравняваме новините на деня с това, което Библията ни учи. Словото, което е Богу вдъхновено съдържа истини, които не се влияят от културата или времената, в които живеем. Същото това Слово е “полезно за поучаване на истината, изобличаване на заблудите, поправяне на грешките и наставляване към праведен живот” (2 Тимотей 3:16). Предизвикателството пред нас е дали ще приемем лъжите на обществото и културата, в която живеем или ще имаме смелостта да стоим твърдо на истините на Божието Слово. Проблемът е, че последното ще ни струва нещо.  Дали ще бъдем подигравани за “старомодните” ни възгледи или ще бъдем дискриминирани поради вярата ни в принципите заложени в Библията, истината има цена, която ще трябва да бъде платена. Да не забравяме, че истината докара Исус до кръста.

Това, на което ставаме свидетели е свят, където лъжите са примамливи и желани, а истината е дебатирана и заклеймявана.  Светът иска да ни убеди, че няма универсална истина, и че това, което за теб ти се струва добре, това е “истина”.  Князът на този свят се стреми да ни втълпи, че няма разлика между половете и че ти можеш да си избереш какъв пол да си. Същевременно те настояват, че не можеш да промениш сексуалните си склонности.  Въпреки, че лъжите могат да променят света за кратък период от време, в дългосрочен план  ще го доведат до разруха.  Добрите идеи имат добри последствия, лошите имат лоши.

Контакти/Местоположение

Телефон: (630) 217-7544
Телефон: (847) 630-5546
Имейл адрес: info@bgnewlife.org

Календар/Събития
bg_BGBG