За последните 50 години, кокетното градче Давос е мястото на годишното събиране на Световния Икономически Форум. Веднъж в годината това малко алпийско населено место е домакин на световни бизнес лидери, политици, академици и активисти. Едно от най-важните теми на дискусии е глобалната промяна на климата и желанието да се постигне така нареченото  “нулеви нетни емисии”.  И за да се намали “въглеродния отпечатък,” отпечатани карти на градчето не се разпростаняват по време на събитието. Разбира се нищо не спира всички тези гостуващи милиардери, над 100 от тях, да ползват техните частни самолети, за да стигнат до форума. И в продължение на четири дни те  умуват върху проблемите на бедните и опасностите от промените на климата. След което световния елит ще се качи на своите яхти, за да отдъхнат на Ривиерата. Реалността е такава, че когато си издигнат на подиум от теб се очаква да използваш правилните думи. Друг е въпроса дали живееш според тях.

За разлика от силните на деня, ние сме призвани да живеем според това, което твърдим че сме, а именно последователи на Исус. Когато Той дойде на тази земя се превърна в примера, който да следваме. Той поучаваше не само с думите, които излизаха от устата му, но и с живота, който живя между нас. Той дойде да служи, а не да му бъде прислугвано, въпреки царското си потекло. Показа ни как да се обхождаме един другиго, смири себе си, и бе послушен до смърт на кръст. Ние като като негови последователи сме призовани да следваме примера, който Христос ни остави. Автентичното християнство е това, което ще промени тези около нас. Ако се тупаме в гърдите колко добре знаем Словото или колко стаж имаме като членове на тази или онази църква, а  не го практикуваме, хората до нас рано или късно ще започнат да ни игнорират тактично. Ако не показваме любов помежду си на практика, ние ще се превърнем в самозванци, където в света е пълно. Нашето най-важно свидетелство е как се отнасяме към другите извън стените на църковната сграда.  Тук се сещам за думите на Ганди:” Харесвам вашия Христос, но не наресвам християните. Вашите християни не са като Христос”.

Исус ни даде примера който да следваме. Нека нашите думи и дела да се покриват. Нека да не се превръщаме в кимвал, който само вдига шум.

Контакти/Местоположение

Телефон: (630) 217-7544
Телефон: (847) 630-5546
Имейл адрес: info@bgnewlife.org

Календар/Събития
bg_BGBG