Историята започва на 3-ти февруари, след един постинг на частна група “майки, които готвят, чистят и организират” на фейсбук от една млада майка на 4 деца в Австралия. В този ден тя споделя нейното ежедневие като съпруга, която стои в къщи и се грижи за децата си, докато мъжът й е на работа. В него тя описва как тя не си ляга, докато обяда на децата за другия ден не е пакетиран, дрехите им приготвени, къщата изчистена, и миялната изпразнена. Понякога тя си ляга в девет, но понякога и в полунощ. На другия ден става със съпруга си в 4.30 да му приготви закуска и кафе, след което  обръща внимание и на себе си. Тя завършва с думите: “щастлива майка, щастлив дом” и “прави го дори и когато не си в настроение”. 

Този поустинг е дискутиран на популярното австралийско “Today Show”, където водещата журналистка подигравателно коментира ежедневието на тази майка, наричайки я изостанала във времето на 50-те. До нея мъж, водещ, в унисон продължава, дори наричайки съпругът й “инвалид” затова, че тя се грижи по такъв начин за него. Водещите дори не могат да повярват и на положителните коментари онлайн от други жени в подкрепа на този поустинг. 

Това, което се случва по света ще дойде и при нас, ако не е вече тук. Живеем във време, в което материализма е над всичко, а духовните неща са пример за подигравка. Човешкият живот е сведен до сбирщина от клетки и реакция на нервни окончания. И твоята стойност се измерва не как служиш, а колко на теб прислугват или те величаят. Това ,което те не могат обаче да обяснят е любовта, която е готова да служи и която няма граници. Любов, която може да бъде всеотдайна, която дълго търпи и не търси своето. 

Всеки един от нас избира как да живее и как да се обхожда в семейна атмосфера. Бог ни е дал свободата да организираме нашето семейство според личните ни разбирания. Далеч съм от мисълта да критикувам нечий начин на живот. Но това, което искам да наблегна е примера на Христос, който въпреки, че беше Божиий син дойде на тази земя не да му се слугуват, а да служи, и да стане жертва за нас. Той показа любовта, която да следваме и да прилагаме на практика особено към най-ближните. Царят на този свят от друга страна винаги ще се опитва да се противопостави и да атакува семейната единица, която Бог е създал. Не случайно ние изглеждаме демоде или назадничави в лицето на масовата медия. И когато ни крититуват или хулят поради принципите заложени в Словото, да не забраваме, че Исус също бе отхърлен от силните на деня и дори наречен буквално “дявол”. Колко повече ние, които наричаме себе си Негови ученици.

Контакти/Местоположение

Телефон: (630) 217-7544
Телефон: (847) 630-5546
Имейл адрес: info@bgnewlife.org

Календар/Събития
bg_BGBG