Ти определяш кой съм аз

     

  

      Живеем в свят,  където е популярно напоследък човек да определя какъв пол е. Човешката гордост толкова се е увеличила, че мнозина имат смелостта да твърдят, че те не са полът, който генетично са.  За тях това, че си се родил определен пол не означава, че трябва да останеш такъв, благодарение на медицинските технологии и доктори, които нямат нищо напротив заплащането. Същевременно според тях сексуалните наклонности са ти фиксирани и не трябва да бъдат променяни. Социалната медия в името на толерантността и разнообразието е готова да подкрепи тези желания. Чувствата и емоциите са движещата сила,  а последствията се игнорират.

      Същите тези хора се осмеляват да нарекат човешкия живот в утробата на майката парче тъкан, което може да бъде отстранено по желание. Има и такива, които дори наричат бременноста болестно състояние. Разбира се забравяйки самите те, че някога са били в утробата на майка си. И отново чувствата и желанията потъпкват реалността и логиката. Емоциите и страстите са още по-изострени особено, когато става въпрос за номинацията за върховен съдия. Идеята за брилянтен юрист, който вярва в библейските принципи за живот е нещо, което тези “прогресивни” хора не могат да приемат.

      Основният въпрос, който стои пред нас не е кое е най-доброто, а кой определя кое е най-доброто. Иначе казано в свят на плурализъм, имаме ли основа, на която можем да стъпим винаги, независимо от въпросите пред които сме изправени? Има ли нещо или Някого, към който можем винаги да се обърнем за мъдрост, независимо от общественото мнение или обстоятелствата?

      Бог е този, който дава живот. Той ни е определил още от утробата и ни е изваял по Собствен образ и подобие. Ние не сме случайност на тази земя, но това, което трябва да осъзнаем е, че Той е този, който ни е възлюбил и ни е дал смисъл в този живот. Ние не сме изоставени, но сме избрани от Него да вършим Неговата воля на тази земя. Той е този, който определя кои сме и кому принадлежим. Той плати и цената за нашата свобода. Той е този, който е начертал и правилата в Словото си, и това, кое е най-добро за нас. И ние можем да кажем: “Ти Господи си този който казваш кой съм аз”.

Георги Перфанов